ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ


 Ο σημερινός Σύλλογος  Σκοταναίων  ιδρύθηκε το 1975 από  ομάδα  Σκοταναιων  κυρίως νέων, που αποτέλεσαν και τα Ιδρυτικά  μέλη. Παλαιότερα  γύρω στο  1956  είχε  ιδρυθεί ο Σύλλογος  Σκοταναιων με την  επωνυμία < Σύλλογος Σκοταναιων – Ο ΑΓΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ >  . Ο σύλλογος λειτούργησε για μερικά χρόνια και μετά ατόνησε .Ο σημερινός σύλλογος ιδρύθηκε με την υπ΄αριθ. 633 / 1975 απόφαση του  πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών και  καταχωρήθηκε στα βιβλία σωματείων του πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό  5δυνάμεων 035 / 19.5.75.
Τα γραφεία του συλλόγου βρίσκονται:
Βερανζέρου  22 , 5ος  όροφος   10432  Αθήνα
Τηλ. – fax  210  5230280
e-mail:syllogosskotanaion1975@gmail.com


Πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου Σκοταναίων

Το πολιτιστικό μας Κέντρο  υπήρξε ευγενής προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας , και των κληρονόμων  αδελφών Αντωνίου  Σταματόπουλου. Αυτό που ήταν ένα όνειρο πολλών ετών, είναι σήμερα γεγονός και αποτελεί το στολίδι του χωριού.

Το ξεχωριστό, Τριώροφο τούτο κτίριο που είναι περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου Σκοταναίων  αποκτήθηκε ύστερα από μακρόχρονη  διαρκή και  επίμονη προσπάθεια  τον εκάστοτε    διοικητικών Συμβουλίων του συλλόγου της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Η γενική ανάπλαση και διαμόρφωση του Κτιρίου έγινε  από το  ταμείο του  Συλλόγου   και από προσφορές πολλών συμπατριωτών και φίλων αυτού . Η επίβλεψη έγινε από αριθμό μελών του παρόντος Δ.Σ . γεγονός για το οποίο αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια. Στις 26/10/2002 εορτή του πολιούχου του χωριού Αγίου Δημητρίου, έγιναν τα εγκαίνια σε μορφή  πανηγυρικού χαρακτήρα, όπου παρευρέθησαν πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου.